zondag 4 februari 2007

spannend

het was even smelten na de geweldige reacties op mijn "deuk in mijn zelfvertrouwen"-bericht. de deuk werd snel een kleine bluts en de ideeën beginnen zich weer op te stapelen. reden te meer om in te gaan op enkele verzoeken.

zondag 18 februari: kleine keizerin op per podium mobile in café roodwit te berchem

euh, 10 maart: kleine keizerin op spinyopaat come aspire in de meetingpoint op de groenplaats!

(en nu oefenen/oefenen/oefenen)

21 opmerkingen:

Anoniem zei

vorige keer was het in mijn hometown... maar als ge nu ook eens dicht bij mijn wóónst komt optreden moét ik wel tijd zien te maken... in berchem probeer ik er dus bij te zijn... als het niet te laat wordt, want de volgende dag begin ik met de stage! xx

Anoniem zei

ik wilde eigenlijk iets commente op een van de vorige posts. dat van wneer je optrad. de jury heeft gelijk, alles wat ik van jou las is mooi geschreven, maar mist een ziel, en onmiskenbaar element dat ontbreekt bij zowat alle jeugdige schrijvers. mooie woorden kennen en vreemde zinnen kunnen vormen is niet de basis voor een mooi gedicht, boek, etc. wat ik lees bij jou is een talent om mooi te kunnen schrijven, maar je schrijft niets, alles wat je schrijft zijn dingen waar je eigenlijk niet echt van weet wat ze betekenen. schrijven heeft ervaring nodig, ervaring is leven, leven is soms lijden, afzien. wanneer je het leven ziet zoals het is, en niet in jou veilige wereldje alleen, dan pas zal je schrijven, dan pas zal er een ziel in je woorden zweven. doe misschien wat ik heb gedaan, ga naar arme landen, help de mensen daar eens of oorlogsgebieden opzoeken, daar waar men het echt slecht heeft en daar waar ook jou leven niet meer een zekerheid is. nuja, het is gewoon iets wat ik wilde zeggen, meer niet. en ik wilde ook dat je dit zou lezen dus heb ik het maar hier gepost.

ps. schrijf een boek wanneer je er echt behoefte aan hebt, niet wanneer je denkt dat je er een kan schrijven

nathalie zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
nathalie zei

beste eras dreeg,
ik ben het volstrekt niet met u eens en ik vind het erg straf dat u zo'n comment durft achterlaten terwijl u niet eens weet wie ik in het werkelijke leven ben en welke 'ziel' er door mijn dagen waait.
een jongeling groeit met de dag en uiteraard zullen mijn schrijfsels enorm evolueren. dat is niet meer dan logisch.
maar als ik nu zelf erg veel behoefte heb aan het schrijven van een boek, omdat ik wel degelijk iets te vertellen heb, dan bent u de laatste die mij zou mogen komen vertellen dat ik grootheidswaanzin bezit omdat 'ik denk dat ik er een kan schrijven'.

nog steeds vriendelijker welkom op kleine keizerin, maar gelieve onrijpe kritiek uw eigen hoofd te laten verzieken.

Anoniem zei

Aan mij wordt wel eens gevraagd waarom ik niet een boek schrijf. Ik heb heilig vuur niet, zeg ik dan. Als ik iets bij jou proef dan is het wel het vuur, het heilig vuur ... Ga alsjeblieft door met schrijven, durf te falen en durf te slagen!

Valerie zei

@eras: U vindt misschien dat haar gedichten "ziel" of inhoud missen, u doet uitschijnen alsof er achter kleine keizerin haar gedichten geen gevoelens zitten. Welnu, dat vindt ik oppervlakkige commentaar. Ik wéét wat er achter bepaalde gedichten zit en dat is niet niks.

Nee, het gaat niet over arme landen, oorlogsgebieden etc...Heel mooi dat gij dat hebt gedaan, heel vreemd dat dat er ineens werd bijgesleurd, want volstrekt onrelevant.

De allermooiste boeken, de allermooiste gedichten, de allermooiste,...gaan niet over verre tochten naar oorlogsgebieden of over arme mensen in moeilijke toestanden. De mooiste dingen gaan over de kleine dingen des levens. En een onbenullig iets voor de mensheid kan een groot drama in een mensenleven zijn, waaruit schone gedichten kunnen voortvloeien.

Anoniem zei

hahahahahahaaaaa, wat een vurige commentaar, zoveel weerspannigheid op een vleugje kritiek, ik weet niet waarom maar dit bewijst nog zelfs een beetje meer dat ik gelijk heb. u/jullie moeten niets aantrekken van wat ik zeg, ik zeg alleen maar wat ik denk en lees, slechts een mening die ik kwijt wilde en wat mijn ps betreft, ik ken je dan mss niet maar ik zeg alleen maar dat je het niet om die reden moet doen, als je dat niet doet des te beter, maar veel jonge schrijvers gaan daardoor in de mist dat is alles. en jouw ziel waait nog niet door jou woorden, jou ziel toch niet het is een ziel waarvan je wilt dat ze door je woorden waait maar niet de jouwe.
enigsinds, trek je vooral niets van mijn woorden aan als dat je goeddunkt, ik ben enkel iemand die veel leest, veel gelezen heeft, veel gezien heeft en waarvan de mening op prijs gesteld wordt. nuja ik wil hier in ieder geval annoniem blijven, maar als je toch wilt weten wie ik ben. eras dreeg is een personage uit 1 van mijn boeken, nuja nathalie, ik hoop echt niet dat je kritiek aan je hart laat komen, maar je moet er wel een beetje voor open staan, anders kan je nooit beter worden

Anoniem zei

oh ja nog iets maar meer gericht naar anastesia, als je werkelijk begreep wat ik bedoelde dan had je wel door dat ik niet sprak over het schrijven van boeken over lange reizen, verre landen, onberingen en arme landen. maar het gaat om de ervaring die je daar opdoet, als je zoals je nu doet zo blijft hokjesdenken dan blijft je stijl beknot en je visie kortzichtig.
kinderen zoals jij die geloven dat de wereld aan hun voeten ligt, maar er niets mee doen zijn altijd van mening dat ze gelijk hebben en dat het enige wat ze nodig hebben zichzelf is. desondanks, je mag wel terug posten hoor maar ik weet niet of ik het nog kan lezen want ik vertrek binnen 4 dagen naar de filipijnen

Anoniem zei

Niets van aantrekken, 'Keizerin'. You rock our world!


trouwens, 'come aspire' ... waar blijft hij de titels halen voor z'n evenementen?

Brecht zei

hoe vrijblijvend t ook bedoeld is, 't is te paternalistisch als commentaar, en het gedoe over 'ik vertrek naar de filipijnen' is dan ook nog gewoon blaaskakerig. schrijven heeft weinig te maken met mooischrijven maar ook heel weinig met een wandelende encyclopedie zijn. je kan overal heen reizen en nog geen oog hebben voor wat er echt interessant is ('arme mensen! dit is pas goed materiaal!')

Valerie zei

Ik bedoelde niet schrijven óver arme landen etc. Ik bedoelde dat de persoonlijke belevenissen die je bij je commentaar schreef, heel arrogant overkomen, omdat je ze aanhaalt om te bewijzen dat jijzelf meer récht hebt om te schrijven.omdát je meer levenswijsheid etc bezit.
(Ik zei trouwens overkomen, omdat ik niet weet of je het werkelijk zo kortzichtig bedoelt als het hier op mijn scherm klinkt)

Dit kind denkt niet dat ze beter is dan anderen en denkt niet dat ze meer weet dan anderen, maar ook kinderen zoals ik hebben recht op een eigen mening en over die mening moet daarom niet denigrerend gedaan worden. Ik vind trouwens dat ik mijn mening iets respectvoller uitdruk dan jij.

(Kan iemand mij misschien laten weten of ik met een gat in mijn leescultuur zit, ik kan de naam werkelijk niet thuisbrengen...)

nathalie zei

wat een heftigheid toch (lachje)

Anoniem zei

oei, veel woorden hier.
Mag ik je - heel eenvoudig - veel succes én plezier én ervaring wensen?

Anoniem zei

over vier dagen kunnen we het hier dus gewoon weer gezellig hebben over de avonturen van nathalie? yes! dan kan ze weer vol goesting repliceren op kritiek van mensen die niét zomaar beweren dat ze niet afziet in haar blijkbaar "veilige" wereldje?

ps: levenservaring hebben is een ding... naar arme landen trekken is een ander en al zeker niet de basis van een mooi gedicht, boek, etc. maar je kan misschien doen zoals ik: schrijven zónder fouten? schrijf niet enigsinds of annoniem maar enigszins en anoniem... schrijf niet jou woorden of jou ziel maar jouw woorden en jouw ziel ...wie weet vloeit er een goed boek uit voort! x

Anoniem zei

de ps van rikea wou ik eigenlijk ook maken. het zal wel aan mij liggen, maar van de hoge toren blazen over hoe fantastisch je zelf wel bent, terwijl het niet eens lukt simpele woorden juist te schrijven, het haalt je punt lichtjes onderuit

Anoniem zei

ow, en zondag zit ik in het sportpaleis bij de finale van de diamond games, als het daar op tijd gedaan is (en ik vergeet het niet), kom ik langs

enig idee van een uur?

Anoniem zei

Als fan van het eerste uur wil ik er ook wel bij zijn. Ha ja!
Ga je nu woensdag naar de finale van de P.S. in de Gounod? Als ik mag, wil ik na mijn les nog wel mee een pintje/wijntje komen pakken. We mailen? x

Valerie zei

Zondag zal wel om acht uur beginnen normaal gezien...
haha ik zit tegenwoordig constant in roodwit:/

Trouwens: geef mij anders die tickets maar....

Anoniem zei

vergognoso cowgirl gruppo
eva robins foto sex
bevitori di sborra
attractive cowgirl sesso
friendly cameriera gruppo
vergognoso corto
risibile fighetta doppio penetrazione
love infermiera amore
attractive lesbiche urinate
racconti erotici tra zie e nipoti
nella residenza alta
allievo prostituta nellappartamento
cani con femmine in amore gratis
tit
damerino bionde fottilo
toplessbeach girls
invisibile mediale
foto fighe minigonna
foto gratis cameriere puttane
amatoriali urinate in cucina
foto seni
stravagante bagno
discreto nonne strip
cazzo di sexa sex sex foto
merda sex
fantastico amante orale fotti
desiderio fighetta prostituta
indescrivibile grandezza
coppie eros
piu fresco amabile castra
gianluca vialli nudo
codardo asiatiche sesso
allievo fighette strip
lesbiche fottilo sulle scale
damerino bionde sesso
girls
intimissimi
affetto gratis
anziana nuda foto gratis
mautre con ragazzi
ridicolo cowgirl gruppo
piede clima
movie quarantenni sexi
sulle scale vibratore
negri che scopano ragazze
sfondi sexsi
shy asiatiche
comprensivo cowgirl azione
derisorio ragazze urinate
desiderio asiatiche maledica

Cursief Huigje zei

succes!!!

Anoniem zei

Leuk nieuws Nathalie,

ik zie je dan zondag al zeker want ik doe ook mee. Wordt dus nog fun. En wat die zekere eras over de jury schreef... tja, het is niet omdat men over rijm of clichés gesproken heeft dat dat zou betekenen dat er geen ziel in jouw woorden te vinden of te horen waren hé? Niets van aantrekken dus en zondag gaan we gewoon plezier hebben.

Groetjes,

kaatje